Skip to content
Menu

Dana 22. maja 2023. godine u okviru obeležavanja Evropske nedelje javnog zdravlja Institut za javno zdravlje Vojvodine je u saradnji sa EU Info-kutkom iz Novog Sada i drugim partnerima, organizovao dva veoma važna onlajn događaja.

Okrugli sto “Mentalno zdravlje učenika – kako zajedno možemo da pomognemo školama?” realizovan je u onlajn formatu u ponedeljak 22. maja 2023. godine sa početkom u 12 časova. Na okruglom stolu učestvovali su stručni saradnici osnovnih i srednjih škola, kao i udruženja građana koji se bave mladima.

Evropska nedelja javnog zdravlja (ENJZ) je godišnja inicijativa koja ima za cilj da poveća svest o javnom zdravlju i podstakne saradnju među javnozdravstvenom zajednicom u Evropi. Pokrenuta je 2019. godine i neprekidno raste u svom uticaju. Tokom Evropske nedelje javnog zdravlja, organizuju se različite aktivnosti, događaji i kampanje širom Evrope kako bi se promovisale ključne teme i izazovi vezani za javno zdravlje. Ova nedelja služi kao platforma za razmenu znanja, iskustava i najboljih praksi između različitih zemalja i organizacija koje se bave javnim zdravljem. Shodno tome, svrha ovog okruglog stola jeste da stručni saradnici iz škola razmene resurse i primere dobre prakse u elektronskom formatu kako bi svi mogli uzajamno koristiti.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare