Skip to content
Menu

Novosadski omladinski forum još od 2016. godine aktivno učestvuje u procesima kreiranja strateških dokumenata od značaja za mlade na lokalnom, pokrajinskom i nacionalnom nivou. Pored toga NOF, kao najveće nezavisno predstavničko telo udruženja mladih, udruženja za mlade, njihovih saveza, kao i neformalanih grupa koje čine mladi, doprinosi radu Saveta za mlade. Organizacije članice realizuju aktivnosti iz Lokalnog akcionog plana politike za mlade.

Prošle nedelje u prostoru Omladinske mreže Novi Sad, imali smo priliku i čast da razgovaramo sa Gradonačelnikom Grada Novog Sada, Milanom Đurićem, kao i sa članom Gradskog veća za sport i omladinu, Ognjenom Cvjetićaninom, i Natašom Igić, predstavnicom Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.

Gradonačelnika smo upoznali sa dosadašnjim radom, aktivnostima i ciljevima, ali i izazovima sa kojima se susrećemo. Ova poseta pružila nam je priliku da razmenimo mišljenja u oblasti omladinske politike u našem gradu. Nakon razgovora, dogovorili smo se da u narednom periodu bude organizovana javna prezentacija našeg dosadašnjeg rada, kao i planovi i aktivnosti za budući period.

Prema rečima Gradonačelnika Đurića, mladi su snaga i motor razvoja Grada Novog Sada, koji će uvek imati iskrenog prijatelja u Gradu. Uz ravnopravno učešće u radu gradskih institucija, nastavljamo da razvijamo i uanpređujemo naš partnetski odnos sa Gradom Novim Sadom.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare