Skip to content
Menu

Otvoren je prvi javni poziv za prikupljanje predloga projekata – INTERREG VI-A IPA program Hrvatska – Srbija 2021-2027, te je tim povodom 1. juna 2023. godine održan info dan u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine u Novom Sadu.

Interreg VI-A IPA program Hrvatska Srbija 2021-2027 jeste jedan od programa Evropske teritorijalne saradnje koji podupire Evropsku kohezijsku politiku. Program ima za cilj da podstakne i podrži prekograničnu saradnju kako bi region postao otporniji na zajedničke izazove kao što su ekonomska tranzicija, klimatske promene i dugoročne socioekonomske posledice pandemije COVID-19. Upravo to se ostvaruje kroz sprovođenje zajedničkih projekata i aktivnosti. Ovaj program obuhvata četiri županije u Hrvatskoj: Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i pet okruga u Srbiji: Severnobački, Zapadnobački, Južnobački, Srem i Mačva.

Kroz INTERREG VI-A IPA Program Hrvatska – Srbija 2021-2027, Hrvatska i Srbija zajedno rade na jačanju saradnje i unapređenju prekograničnog regiona. Ovaj program pruža priliku za razmenu ideja, formiranje novih partnerstava i ostvarivanje pozitivnih promena u oba područja. Očekuje se da će ovim programom biti postignuti konkreti rezultati koji će doprineti razvoju i napretku zajednice na prekograničnom području između Hrvatske i Srbije.

Program poziva sve potencijalne aplikante da podnesu svoje prijave putem Zajedničkog elektronskog sistema za praćenje (Jems) do 4. septembra 2023. godine u 15:00 časova. Dokumenta sa detaljnim opisom ciljeva i pravila Poziva možete pronaći ovde.

Pretplati se
Obavesti o
guest

1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
talismani
talismani
15/09/2023 12:22

I krajnje vreme je za regionalnu bolju saradnju.