Skip to content
Menu

Danas je održan sastanak u okviru projekta “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2”. Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada je sazvala predstavnike udruženja mladih, udruženja za mlade i njihove saveze da kroz participativno donošenje odluka učestvuju u konsultacijama povodom definisanja oblasti, ciljeva i mera. Sve ovo je bila tema drugog javnog poziva u okviru projekta “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD2”.

Cilj ovog projekta jeste da ojača demokratiju, kao i proces EU integracije na Zapadnom Balkanu. Kako bi se ovo ostvarilo neophodno je osnaživanje civilnog društva i podsticanje mladih da aktivno učestvuju u procesu donošenja odluka. Pored toga, ovaj program ima za cilj da unapredi i finansijski okvir kako bi se podstakao razvoj civilnog društva.

Konsultacije su održane u prostorijama Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Grada Novog Sada, u ulici Bulevar despota Stefana 5. Na sastanku je diskutovano o iskustvima sa prethodnog konkursa iz 2022. godine. Zaključeno je da će budući pozivi biti dodatno unapređeni zahvaljujući ovim iskustvima.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare