Skip to content
Menu

Međunarodna studentska konferencija IMSCNS 2023 održana je u periodu od 9. do 12. novembra 2023. godine u Novom Sadu. Konferencija je bila namenjena studentima Medicinskog fakulteta i mladim lekarima, dok se na čelu organizacije nalazio Savez studenata Medicinskog fakulteta i mladih zdravstvenih radnika Novog Sada.

Studenti su tokom četiri dana trajanja konferencije IMSCNS 2023 imali priliku da svoja znanja i veštine unaprede, ali i da nauče mnogobrojne stvari od najboljih profesora i lekara iz Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, prateći najnovije svetske trendove u medicini. Cilj konferencije, koja je ove godine okupila preko 300 učesnika, jeste da dodatno edukuje mlade buduće zdravstvene radnike u oblasti medicine, stomatologije i farmacije. Sam program je vodilo 14 profesora i 3 specijaliste i magistra farmacije. Ono što se posebno izdvojilo ove godine jeste dolazak studenata i sa drugih univerzitetskih centara u Srbiji – Univerzitet u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, kao i iz Univerziteta u Prištini sa privremenim smeštajem u Kosovskoj Mitrovici.

Međunarodne studentske konferencije za studente Medicinskih fakulteta pružaju niz koristi kako bi obogatile studentsko iskustvo i doprinele njhovom profesionalnom razvoju. Učestvovanje na ovakvim skupovima omogućuje studentima iz različitih delova sveta da se međusobno povežu kako bi delili svoja istraživanja, ideje i iskustva. Pored toga, učestvovanje na međunarodnim konferencijama daje studentima priliku da pored umrežavanja sa drugim studentima, uspostave kontakte i sa stručnjacima i predstavnicima različitih medicinskih institucija. Upravo ovo može biti korisno za buduće profesionalne prilike, istraživačke projekte ili mentorski odnos.

Međunarodne studentske konferencije, kao što je IMSCNS, pružaju uvid u globalne izazove u medinskom polju. Studenti mogu steći dublje razumevanje različitih perspektiva i pristupa u rešavanju zdravstvenih problema širom sveta. Organizatori su veoma ponosni na činjenicu da čak 75 odsto prijavljenih učesnika nije prethodnih godina prisustvovalo konferenciji, što ukazuje na to da je kvaltet programa prepoznat i cenjen. Za buduće zdravstvene radnike u oblasti medicine, farmacije i stomatologije ovakve konferencije su od izuzetnog značaja jer nude obrazovno i  profesionalno iskustvo koje doprinosi njihovom daljem ravoju.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare