Skip to content
Menu

U periodu od 23. do 30. juna organizovana je omladinska razmena u Dortmundu koja je okupila preko 50 mladih iz različitih delova Evrope (Engleska, Nemačka, Turska, Francuska i Srbija). U omladinskoj razmeni je uz podršku Grada Novog Sada i Novosadskog omladinskog foruma učestvovalo 10 mladih iz Novog Sada potpuno besplatno

Moto razmene bio je “Mesto gde se srca mladih susreću zbog sporta, solidarnosti i zelenijeg sutra”. Tokom sedmodnevnog programa učesnici su imali priliku da učestvuju u različitim edukativnim radionicama koje su im pružile nova znanja i veštine, kao i da obiđu istorijske i kulturne znamenitosti Dortmunda poput nacionalnog Muzeja nemačkog fudbala.

Osim toga, razmena je ponudila mnogo prilika za upoznavanje, razmenu iskustava i stvaranje novih prijateljstava kroz različite zabavne i sportske aktivnosti poput takmičenja u fudbalu, jedrenja na jezeru i vožnje karting autića. Posebna poslastica za sve učesnike razmene bilo je prisustvo na dve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu gde su mladi imali priliku da navijaju za svoje omiljene timove.

Mladi su iz Dortmunda poneli nova znanja, veštine, prijateljstva i divne uspomene.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare