Skip to content
Menu

U nedavnoj vesti koja budi ponos, Novi Sad se proslavio kao najnoviji član jedistvene UNESKO mreže kreativnih gradova širom sveta. Ovo priznanje je još jedan veliki uspeh za Grad Novi Sad, označavajući ga kao pionira u oblasti novih i digitalnih umetnosti. Novi Sad se ovim postupkom istakao kao prvi grad u ovom delu Evrope koji je dobio priliku da se pridruži prestižnoj grupi Mreže kreativnih gradova sveta.

Članstvo u ovoj izabranoj mreži stavlja Novi Sad u društvo gradova poput Liona, Modene, Toronta i mnogih drugih svetskih metropola. Ne treba izostaviti ni podatak da je Novi Sad već zaslužio zapažene titule Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture, potvrđujući svoju reputaciju kao centar kulturnih i obrazovnih dešavanja.

Ovo najnovije svetsko priznanje ne samo da kruniše dosadašnje napore koje je Novi Sad uložio u razvoj grada, već i posebno ističe oblast koja spaja naučne i obrazovne institucije s kulturnim ustanovama. Ovo priznanje dodaje novu dimenziju i vrednost Gradu Novom Sadu, a istovremeno ga inspiriše da i ubuduće bude na vrhu savremenih svetskih trendova u oblasti novih i digitalnih umetnosti.

Stoga, upućujemo najsrdačnije čestitke na još jednom izvanrednom uspehu!

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare