Skip to content
Menu

Novosadski omladinski forum učestvovao je na okruglom stolu u utorak 21. novembra koji je bio posvećen socijalnom preduzetništvu. Okrugli sto se održavao u Maloj sali Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu sa početkom u 10 časova.

Okrugli sto pod nazivom “Podsticaji za razvoj socijalnog preduzetništva posle usvajanja zakona o socijalnom preduzetništvu” organizovao je kabinet potpredsednika Pokrajinske vlade u Saradnji za privrednom komorom Vojvodine i Koalicijom za razvoj solidarne ekonomije iz Beograda.

Socijalno preduzetništvo predstavlja obavljanje aktivnosti od opšteg društvenog značaja s ciljem stvaranja novih i inovativnih pristupa rešavanju problema u društvu. Fokusirano je na rešavanje izazova pojedinaca, društveno osetljivih grupa i sprečavanje socijalne isključenosti, a takođe ima za cilj jačanje društvene kohezije i rešavanje šireg spektra problema u lokalnim zajednicama i društvu u celini. Delatnosti socijalnog preduzetništva su usmerene na rešavanje društvenih problema, s namerom da se unapredi socijalna kohezija i doprinese opštem razvoju društva. Dobit ostvarena kroz ove aktivnosti reinvestira se u podršku integraciji društveno osetljivih grupa, zaštitu životne sredine, ruralni razvoj, obrazovanje, kulturu, socijalne inovacije i druge oblasti od šireg društvenog značaja. Stoga, razvoj socijalnog preduzetništva ima ključnu ulogu u stvaranju održivog i inkluzivnog društva. Da bi se podržao ovaj sektor i osiguralo njegovo dalje napredovanje, potrebni su odgovarajući podsticaji. Ovi podsticaji mogu dolaziti iz različitih izvora i oblikovati se na različite načine kako bi podržali socijalne preduzetnike u njihovim naporima da reše društvene izazove.

Novosadski omladinski forum ima za prioritet zapošljavanje mladih iz društveno osetljivih grupa. Stoga će Karijerni centar za mlade NOF razvijati sistem podrške socijalnim preduzećima koja zapošljavaju ovu grupu mladih.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare