Skip to content
Menu

Dana 19. aprila 2023. godine sa početkom u 19 časova EU komesarka za inovacije, istraživanje, kultura, obrazovanje i mlade, Mariya Gabriel posetila je Omladinski centar OPENS. U okviru ove posete organizovan je i upriličen kraći dijalog sa mladima.

Ona je sa predstavnicima novosadskih omladinskih organizacija razgovarala o mnogobrojnim temama koje se tiču mladih, kao što su mentalno zdravlje, participacija i prostor za mlade. Pored toga, pomoćnica ministra turizma i omladine, Ivana Antonijević, je svim prisutnima na ovom skupu predstavila novu Strategiju za mlade Republike Srbije.

Cilj posete komesarke jeste njena zainteresovanost da posluša mlade iz Novog Sada. Na ovom događaju ispred Novosadskog omladinskog foruma išao je Generalni sekretar Goran Ostojić. Goran je iskoristio priliku da održanom dijalogu postavi pitanje komesarki: “Kao i u drugim delovima Evrope, migrantska i izbeglička kriza ostavlja posledice, pa nas zanima da nam kažete nekoliko reči o pozitivnim primerima participacije mladih izbeglica i mladih migranata u novim lokalnim zajednicama. Želimo da razvijamo nove mehanizme participacije tih društveno osetljivih grupa mladih, pa nas zanima od čega da počnemo?”

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare