Skip to content
Menu

U sredu, 5. aprila 2023. godine održan je događaj čiji je cilj predstavljanje novog trogodišnjeg akcionog plana politike za mlade u Republici Srbiji. Ova značajna prezentacija organizovana je u prostorijama Omladinskog saveza udruženja “OPENS” sa početkom u 14 časova, na adresi Bulevar Despota Stefana 5 u Novom Sadu.

Ministarstvo turizma i omladine je pokrenulo inicijativu za reviziju Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine. Prema ovome, pokrenuta je izrada novog akcionog dokumenta javnih politika. Strategija za mlade u Republici Srbiji za period od 2023. do 2030. godine usvojena je od strane Vlade 26. januara 2023. godine. Akcioni plan, kao dokument javne politike, operacionalizuje opšti, kao i posebne ciljeve koji su postavljeni Strategijom. Pored toga, definiše prioritete u pogledu vremena ostvarivanja konkretnih mera i aktivnosti. Akcioni plan precizira neophodna finansijska sredstva za spovođenje prethodno navedenog, kao i izvore finansiranja.

Osim prikazivanja novog trogodišnjeg akcionog plana politike za mlade u Republici Srbiji, ovo je bio i poziv organizacijama i mladima da svojim komentarima i sugestijama unaprede budući akcioni plan.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare