Skip to content
Menu

Danas je Novosadski omladinski forum uzeo učešće u javnoj prezentaciji međunarodnog projekta pod nazivom „Socijalna uključenost za grupe u nepovoljnom položaju na Zapadnom Balkanu“, u Plavoj sali Skupštine Grada Novog Sada. Cilj projeka je održiva institucionalizacija pristupa za unapređenje socijalne i ekonomske inkluzije ugroženih grupa u skladu sa sveobuhvatnim principima Agende 2030.

Projekat se realizuje uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju-GIZ i Organizacijom za istraživanja, komunikacije i razvoj-PUBLIC iz Skoplja, Republika Severna Makedonija. Ovom saradnjom promoviše se koncept usluge socijalnog mentorstva kao međusektorskog partnerskog pristupa za unapređenje zapošljavanja ugroženih grupa u Srbiji i Severnoj Makedoniji.

Koncept socijalnog mentorstva za radnu integraciju teže zapošljivih lica u fokusu je rada NOF i u potpunosti se uklapa u program karijernog centra na kojem dugoročno radimo. Domaćine i prisutne zainteresovane strane upoznali smo sa našim radom na razvoju usluge karijernog vođenja i savetovanja za mlade u Gradu Novom Sadu, i složili smo se da je potrebno nastavi dalje zajedno na afirmaciji socijalnog mentorstva kao društvene inovacije u našem gradu.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare