Skip to content
Menu

U petak 13. oktobra 2023. godine održan je šesti po redu Sajam sporta i omladine na Novosadskom sajmu u Novom Sadu. Sajam je otvorio Zoran Gajić, ministar sporta Srbije, istučući da je Novi Sad pravi grad sporta, ne samo zbog velikog broja šampiona i odličnih rezultata njegovih sportista, već i zbog izuzetnih organizacija sportskih događaja koje su gotovo uvek na najvišem nivou.

Sajam omladine koji se ove godine održavao u okviru Sajma sporta i omladine, okupio je mlade, omladinske organizacije i njihove saveze u preko dvadeset zona, na inovativne i zanimljive načine gde su mladi videli kako funkcioniše rad omladinskih organizacija. Sajam omladine su na centralnoj bini otvorila plesna udruženja B13 i VIVA DENS, nakon čega je program nastavljen sa veoma edukativnim i korisnim panel diskusijama na sledeće teme:

· Savremeni, novi, studijski programi audiovizuelnih medija – Akademija umetnosti Novi Sad;

· Vizije i pravci razvoja omladine i sporta u Srbiji i Novom Sadu;

· Aktivizam na delu!;

· Karijera po meri mladih.

Paralelno tokom Sajma, održavale su se i dve edukativne zone gde su mladi imali prilike da prisustvuju na teme: Asertivna komunikacija, Design thinking, Karijerno savetovanje, Mediijacija kao veština mladih lidera, psihološke radionice, kao i radionice u oblasti zdravlja mladih, edukacije i prevencije. Na sajmu Sporta i omladine održala se i likovna besplatna likovna radionica gde su svi ljubitelji umetnosti, uz pomoć instruktorka iz Slikaj i Cirkaj, naslikali čuveni sat na novosadskoj tvrđavi.

Pored panel diskusija i edukativnih zona, posetioci su imali mogućnosti i da se zabave u zoni zoni za opuštanje pa tako su se tako oprobali u takmičenju u video igrama, stonom fudbalu i pikadu, ali i da učestvuju u novom sportu – tekbolu.

Sajam je pratio i izlagački deo na kom se predstavilo preko 40 organizacija sa svojim programima i aktivnostima. Organizator Sajma omladine je bio Savez udruženja Novosadski omladinski forum sa organizacijama članicama.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare