Skip to content
Menu

Prvi u nizu konsultativnih sastanaka o formiranju Saveta za razvoj i saradnju sa civilnim društvom održan je 6. februara 2023. godine u Novom Sadu. Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, otvorio je sastanak, a pored njega učestvovali su i državni sekretar Ivan Bošnjak, kao i pomoćnik ministra Žarko Stepanović. Na ovom konsultativnom sasatanku prisustvovao je i generalni sekretar Goran Ostojić kao predstavnik Novosadskog omladinskog foruma. Na sastanku je ustanovljeno da će formiranjem ovog Saveta, uz podršku i pomoć donatora, biti omogućeno da Srbija postane demokratičnije društvo. Pod tim se podrazumeva da potrebe koje građani imaju i koje ostvaraju u okviru svojih organizacija, dođu do onih koji donose te odluke tako da odluke postanu zajedničke odluke i vrednosti, prema rečima državnog sekretara Bošnjaka.

Plan Ministarstva je da na javnim prezentacijama i diskusijama sa predstavnicima organizacija civilnog društva analizira Predlog za osnivanje Saveta za saradnju sa civilnim društvom. Ove prezentacije su pored Novog Sada, održane u Beogradu i Nišu.

Izrada Predloga za osnivanje Saveta, kao i konsultacije sa organizacijama civilnog društva ostvaruje se uz podršku projekta „Za snažnije građansko društvo“, koji se realizuje uz finansijsku podršku američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), ali i švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare