Skip to content
Menu

Omladinski centar OPENS organizovao je u petak 28. aprila 2023. godine meet-up sa omladinskim organizacijama i organizacijama za mlade. „Veliki odmor u Centru” jeste događaj koji je namenjen mladima, pre svega srednjoškolcima i studentima iz Novog Sada koji imaju želju da se bliže upoznaju sa programima, servisima i prilikama koje omladinske organizacije i organizacije za mlade nude.

Ovaj događaj održan je na otvorenom ispred Omladinskog centra OPENS, a organizovan je na inicijativu samih srednjoškolaca. „Veliki odmor u Centru” realizovan je kroz dva segmenta i to: Barometra stavova i Meetup sa organizacijama. Kroz ovaj događaj mladi su mogli da saznaju kada i kako da ispune svoje slobodno vreme, ali i na koji način mogu da uđu u svet volontiranja i neformalnog obrazovanja.

Tokom upoznavanja sa novosadskim omladinskim organizacijama i organizacijama za mlade, posetioci ovog događaja dobili su informacije gde i kako mogu aktivno da učestvuju u projektima i aktivnostima za mlade, te da saznaju nešto više o programima neformalnog obrazovanja (edukacijama), kao i na koji način da pokrenu svoje inicijative, ali i kako da dobiju psihološki, razvojni ili neki drugi vid podrške.

Ove godine, Meetup sa organizacijama je izgledao nešto drugačije, te se održao i sajam volontiranja. Mladi su se informisali gde i kako mogu da nadograde svoje veštine kako bi bili uspešniji tokom procesa selekcije, te koje programe nude organizacije, institucije i kompanije. Pored toga, omladinske organizacije i organizacije za mlade su imale prilike da kažu nešto više o nefomalnom obrazovanju i predstave programe za volontiranje koje se nude u Novom Sadu. Novosadski omladinski forum je u okviru ovog događaja počeo sa promocijama programa karijernog vođenja i savetovanja.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare