Skip to content
Menu

Dana 28. aprila 2022. godine organizovana je VII vanredna sednica Novosadskog omladinskog foruma. U prostorijama Kancelarije za saradnju sa organizacijama civilnog društva Grada Novog Sada, održana je VII vanredna sednica kojoj su pristustvovali predstavnici organizacija članica NOF.

Na VII vanrednoj sednici nakon usvajanja dnevnog reda i usvajanja Predloga zapisnika sa XXI redovne sednice Novosadskog omladinskog foruma razgovaralo se o bitnim temama. Predstavljen je Nacrt Statuta, kao i Nacrt Odluke u cilju definisanja pravne forme, odnosno subjektiviteta. Ovaj korak je vrlo važan za dalje delovanje Novosadskog omladinskog foruma kao subjekta omladinske politike u Gradu Novom Sadu. Nakon što je predstavljen Nacrt Statuta i Nacrt odluke, predstavnici organizacije članica NOF mogli su da otvoreno diskutuju o ovoj temi.

Tokom vanredne sednice doneta je i odluka o potrebi za osnivanjem saveza udruženja, kako bi organizacije koje imaju kapacitet i inicijativu mogle da ponude programe namenjene mladima za koje smatraju da su neophodni. Osnivanjem saveza stvoren je preduslov za kreiranje novih omladinskih programa, kao i programa za mlade sa teritorije grada Novog Sada.

Pored ovoga, pokrenute su i ostale teme koje su od ključnog značaja za Novosadski omladinski forum, a svi koji su prisustvovali vanrednoj sednici mogli su da postavljaju pitanja gde im je bio neophodan odgovor generalnog sekretara NOF, Gorana Ostojića.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare