Skip to content
Menu

U utorak 16. maja 2023. godine održana je VIII vanredna sednica NOF sa početkom u 17 časova u Plavoj sali Skupštine Grada Novog Sada. Ovaj vanredni sastanak je organizovan kako bi se započeo dijalog o nedavnim tragičnim događajima u Republici Srbiji i razmotrile njihove posledice koje se javljaju. Cilj sastanka je bio identifikovati načine pružanja podrške i pomoći školama koje se trenutno nalaze u krizi.

Nakon registracije učesnika započeta je diskusija povodom tragičnih događaja i utvrđivanja daljih koraka u cilju prevencije istih ili sličnih. Tokom diskustije ustanovljeno je da su podrška deci i pomoć zaposlenima u školama neophodni. Prema tome, u ovom trenutku je veoma bitno pružiti podršku već postojećim organizacijama i institucijama u pružanju mentalne podrške i održavanju mentalnog zdravlja.

Učesnici ove VIII vanredne sednice NOF predložili su nekoliko mera i aktivnosti u cilju prevencije budućih događaja. Pored toga, formirana je stalna radna grupa koja će se baviti prevencijom nasilja među mladima. Bezbednost među mladima je izuzetno važna jer ima direktan uticaj na njihovu dobrobit, zdravlje i budućnost. Mladi su ključni akteri društva i njihova bezbednost treba biti prioritet kako bi im se omogućio zdrav i siguran razvoj.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare